Μένη Σεϊρίδου

Land of Gods


Πως προέκυψε η φωτογραφία στη ζωή σου;

Η φωτογραφία υπήρχε από πάντα στη ζωή μου, σε ηλίκια 11 χρονών ζήτησα από τον πατέρα μου να μου αγοράσει μια φωτογραφική μηχανή ως δώρο γενεθλίων. Ασχολήθηκα όμως συστηματικά με αυτή, σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία, θέλοντας να βρω μια διαφυγή από την δύσκολη καθημερινότητα μου.

Τι σε έκανε να σπουδάσεις φωτογραφία;

Η υποτροφία που κέρδισα στη σχολή ήταν ο λόγος που πήρα την απόφαση να σπουδάσω φωτογραφία.

Ποιο είδος φωτογραφίας σου αρέσει;

Το είδος φωτογραφίας που με ενδιαφέρει και το υπηρετώ εδώ και αρκετά χρόνια είναι η δημιουργική φωτογραφία, και ιδιαίτερα η φωτογραφία τοπίου, χωρίς αυτό βέβαια να αποκλείει άλλα είδη όπως η φωτογραφία δρόμου, το πορτραίτο κα

Τι ήταν το πιο ενδιαφέρον από τα χρόνια των σπουδών σου;

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι των σπουδών ήταν για εμένα τα θεωρητικά μαθήματα, όπως η Ιστορία φωτογραφίας, η Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα, οι φωτογραφικές προβληματικές καθώς επίσης και η απίστευτη εμπειρία του σκοτεινού θαλάμου!
Ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις μου από τη σχολή κατέχει και η ιδιαίτερη σχέση που αναπτύχθηκε με τους συμφοιτητές αλλά και με τους καθηγητές μας.

Αν μπορούσες να συμμετάσχεις σε μια καμπάνια ποια θα επέλεγες και γιατί;

Αν θα μου δινόταν αυτή η ευκαιρία θα ήθελα να ασχοληθώ με θέματα που αφορούν το περιβάλλον, όπως για παράδειγμα η προστασία των περιοχών Natura.

Τι θα σου άρεσε να φωτογραφίσεις επαγγελματικά κάποια στιγμή; 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για εμένα το κομμάτι του φωτορεπορτάζ, καθώς και η ταξιδιωτική φωτογραφία αλλά θεωρώ ότι επαγγελματικά θα μπορούσα να απασχοληθώ και στον τομέα της διαφήμισης.

Τρέχεις κάποιο project αυτή την περίοδο;

Αυτή την εποχή ασχολούμαι κυρίως με την επιμέλεια εκθέσεων και βιβλίων, όμως φωτογραφικά έχω εστιάσει στο project που ξεκίνησα κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στη σχολή και αφορά την προστατευόμενη περιοχή Natura του εθνικού πάρκου Δέλτα Αξιού. Αυτό που κυρίως αναζητώ στο συγκεκριμένο project είναι η καταγραφή της ανθρώπινης παρέμβασης στο φυσικό τοπίο.

Γιατί φωτογραφίζεις;

Η φωτογραφία είναι για εμένα τρόπος ζωής, έκφρασης και επικοινωνίας. Φωτογραφίζω γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Που μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τη φωτογραφική σου δουλειά;

Μπορείτε να δείτε ένα κομμάτι της δουλείας μου στο instagram @meni_seiridou αλλά και στη σελίδα μου στο facebook https://www.facebook.com/seiridou.meni


Recent Portfolios