Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων


Οι σπουδές στο πρόγραμμα «ΙΕΚ ESP – Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας. Διαρκούν τέσσερα εξάμηνα με επιπλέον το πέμπτο εξάμηνο πρακτικής άσκησης σε δημιουργικά γραφεία, διαφημιστικές εταιρίες και εκδοτικούς οίκους μέσω συνεργασιών της esp+

Σπουδές Γραφιστικής


Η οπτική επικοινωνία του 21ου αιώνα βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στο επάγγελμα του γραφίστα. Η σχεδίαση και η ανάπτυξη της εταιρικής ταυτότητας (brand design), η συσκευασία των προϊόντων, ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας, τα γραφικά που πλαισιώνουν τα social media, η έντυπη και ηλεκτρονική διαφήμιση, η σχεδίαση λογοτύπου είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που επιμελείται ένας γραφίστας – σχεδιαστής με σκοπό να περάσει ευκολότερα το μήνυμα στον κόσμο αλλά και να βελτιώσει τον ίδιο τον κόσμο με την αισθητική του.

Η εξειδίκευση της esp+ στις σπουδές γραφιστικής και φωτογραφίας θα σε βοηθήσει να μάθεις όλα όσα θα χρειαστείς για να γίνεις επαγγελματίας γραφίστας και να εργαστείς δημιουργικά σε όλο το φάσμα της οπτικής επικοινωνίας.


Πρόγραμμα Σπουδών


Στο Α έτος των σπουδών ο σπουδαστής διδάσκεται τις βασικές αρχές και τα εργαλεία της γραφιστικής όπως τη σύνθεση, το χρώμα, την φωτογραφία και την τυπογραφία, ενώ ταυτόχρονα δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας του, μέσα από πληθώρα ερεθισμάτων και πρακτικών εφαρμογών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Στο Β έτος ο σπουδαστής εισάγεται σταδιακά στον επαγγελματικό κόσμο της γραφιστικής, εκτελεί εξειδικευμένες εργασίες σε πραγματικές συνθήκες και μαθαίνει να εργάζεται σε ομάδες. Παράλληλα εκπαιδεύεται στα σύγχρονα ψηφιακά μέσα και διαμορφώνει ένα ατομικό portfolio εργασιών.

Μερικά από τα μαθήματα στα οποία εκπαιδεύεται ο σπουδαστής είναι:

-Graphic Design Basic, Plus & Pro
-Χρώμα & Σύνθεση
-Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας Ι & ΙΙ
-Σχέδιο & Σκίτσο
-Prepress & Εκτυπωτικά Μέσα
-Ιστορία του Graphic Design
-Animation Basics & Animation Plus
-Digital Design Basics & Plus
-Οπτική Επικοινωνία

Ο σκοπός των προγραμμάτων της esp+ είναι η κατάρτιση σύγχρονων και δημιουργικών επαγγελματιών. Για τον λόγο αυτό στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουμε εισάγει επιπλέον των μαθημάτων που ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας μαθήματα που θεωρούμε κομβικά για την κατάρτιση ενός σύγχρονου γραφίστα.

Τα παρακάτω μαθήματα διδάσκονται μόνο στην esp+

-Photography Basics & Plus
-Concept Photography
-Τυπογραφία
-Η Φωτογραφία στο Design
-Επεξεργασία Βίντεο Ι & ΙΙ


Συνεργασίες & Στόχοι


Στην esp+ πιστεύουμε ότι η άριστη γνώση του μέσου, η προσαρμοστικότητα στις εξελίξεις της αγοράς και η συστηματική εργασία εξασφαλίζουν την επιτυχία σε κάθε επαγγελματική πορεία. Επιπλέον, στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών η θεωρητική και η αισθητική καλλιέργεια είναι τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τον καλό επαγγελματία από τον κορυφαίο.

Εκπαιδευτικό προσωπικό με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, μακρά επαγγελματική εμπειρία και αναγνώριση στις εφαρμοσμένες τέχνες μεταλαμπαδεύει την γνώση, το δημιουργικό πάθος και την εμπειρία του στους σπουδαστές.

Στο πλαίσιο των συνεργασιών μας κατά τη διάρκεια των σπουδών σου θα επισκεφθείς δημιουργικά γραφεία, διαφημιστικές εταιρίες και εκδοτικούς οίκους. Σκοπός των επισκέψεων αυτών είναι η γνωριμία με το δημιουργικό περιβάλλον ενός γραφίστα, η ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών αλλά και η ενημέρωση σου σχετικά με τις συνθήκες και τις εξελίξεις της αγοράς των εφαρμοσμένων τεχνών.


Δίδακτρα & Κρατική Αναγνώριση


Δίδακτρα, καταβολή διδάκτρων

Η esp+ αντιλαμβανόμενη την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία της εκπαίδευσης σε ανθρώπους με πάθος για τις εφαρμοσμένες τέχνες εφαρμόζει ένα ευέλικτο πρόγραμμα πληρωμής διδάκτρων.

Παράλληλα παρέχει προνομιακές τιμές στα ετήσια δίδακτρα ανάλογα με την περίοδο εγγραφής. Πραγματοποιώντας την εγγραφή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα εξασφαλίζετε τη μέγιστη έκπτωση και το πρόγραμμα δόσεων που σας ταιριάζει.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που της αναλογεί η esp+ προσφέρει επιπλέον έκπτωση σε άτομα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως ΑΜΕΑ, πολύτεκνες οικογένειες και ανέργους, ώστε να σπουδάσουν στο πρόγραμμα που επιθυμούν.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα δίδακτρα της ειδικότητας που σας ενδιαφέρει, συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής ή τηλεφωνήστε στο 2310 541 148

 

Πτυχίο και Κρατική αναγνώριση

Το ΙΕΚ ESP εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και ακολουθεί το καθορισμένο από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα των ειδικοτήτων «Τέχνη Φωτογραφίας» και «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων».

Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ESP έχει όλα τα προσόντα να εργαστεί ως φωτογράφος στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001). Επιπλέον μετά από την επιτυχία του σπουδαστή στις εξετάσεις πιστοποίησης ο σπουδαστής μπορεί να συμμετέχει σε κατατακτήριες εξετάσεις των Α.Ε.Ι. και να σπουδάσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Κάνε τη σωστή επιλογή! Κλείσε ραντεβού για δωρεάν ενημέρωση και ξενάγηση στους χώρους της esp+ ώστε να μάθεις τα πάντα για τις σπουδές στην esp+ και να γίνεις ένας από εμάς σπουδάζοντας στο τμήμα «Γραφιστικής και Ηλεκτρονικών Μέσων».


Τα δημιουργικά που χρησιμοποιήθηκαν για την συγκεκριμένη σελίδα έχουν δημιουργηθεί από σπουδαστές του ΙΕΚ Γραφιστικής της esp+ στο πλαίσιο των σπουδών τους.