Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων


Οι σπουδές στο πρόγραμμα «ΙΕΚ ESP – Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» εποπτεύονται από το υπουργείο παιδείας. Διαρκούν τέσσερα εξάμηνα με ένα επιπλέον πέμπτο εξάμηνο πρακτικής άσκησης – την οποία η ESP εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μέσω συνεργασιών με δημιουργικά γραφεία, διαφημιστικές εταιρίες και εκδοτικούς οίκους.

 

Πρόγραμμα Σπουδών


Ο σπουδαστής ειδικεύεται στη Γραφιστική παρακολουθώντας έναν συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων όπως:

 

 • Τυπογραφικός σχεδιασμός εντύπων
 • Τεχνολογία εκτυπώσεων
 • Γραφιστική
 • Γραφιστική για πολυμέσα
 • Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδων
 • Τέχνη και Αισθητική

 

ενώ ταυτόχρονα εξειδικεύεται στα πιο σύγχρονα επαγγελματικά προγράμματα:

 

 • Adobe InDesign
 • Adobe Illustrator
 • CorelDRAW
 • Adobe Premiere Pro
 • Wixx site
 • Φωτογραφία

 

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που παρέχει στον σπουδαστή όλα τα απαραίτητα εφόδια για να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο και ικανό επαγγελματία, ο οποίος θα γνωρίζει πώς θα αξιοποιήσει τη δημιουργικότητά του και θα ξεχωρίσει στον συναρπαστικό κλάδο της γραφιστικής.


Συνεργασίες & Στόχοι


Στην esp+ πιστεύουμε ότι η άριστη γνώση του μέσου, η προσαρμοστικότητα στις εξελίξεις της αγοράς και η συστηματική εργασία εξασφαλίζουν την επιτυχία σε κάθε επαγγελματική πορεία. Επιπλέον, διαθέτοντας ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό προσωπικό με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, μακρά εκπαιδευτική εμπειρία και επαγγελματική αναγνώριση στις εφαρμοσμένες τέχνες διδάσκουμε τους σπουδαστές μας ότι, πέρα από τις εξειδικευμένες γνώσεις, η αφοσίωση και η συνέπεια είναι τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τον καλό επαγγελματία από τον κορυφαίο.

 

Στο πλαίσιο των συνεργασιών μας οι σπουδαστές μας μπορούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους να επισκέπτονται δημιουργικά γραφεία, διαφημιστικές εταιρίες και εκδοτικούς οίκους, για να ενημερώνονται για τον τρόπο λειτουργίας τους και τις εξελίξεις της αγοράς.

 


Δίδακτρα & Κρατική Αναγνώρηση


Δίδακτρα, καταβολή διδάκτρων

Η esp+ αντιλαμβανόμενη την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία της εκπαίδευσης σε ανθρώπους με πάθος για τις εφαρμοσμένες τέχνες εφαρμόζει ένα ευέλικτο πρόγραμμα πληρωμής διδάκτρων.

Παράλληλα παρέχει προνομιακές τιμές στα ετήσια δίδακτρα ανάλογα με την περίοδο εγγραφής. Πραγματοποιώντας την εγγραφή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα εξασφαλίζετε τη μέγιστη έκπτωση και το πρόγραμμα δόσεων που σας ταιριάζει.

 

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που της αναλογεί η esp+ προσφέρει επιπλέον έκπτωση σε άτομα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως ΑΜΕΑ, πολύτεκνες οικογένειες και ανέργους, ώστε να σπουδάσουν στο πρόγραμμα που επιθυμούν.

 

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα δίδακτρα της ειδικότητας που σας ενδιαφέρει, συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής ή τηλεφωνήστε στο 2310 541 148.

 

Πτυχίο και Κρατική αναγνώριση

Το ΙΕΚ ESP εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και ακολουθεί το καθορισμένο από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα των ειδικοτήτων «Τέχνη Φωτογραφίας» και «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων».

Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ESP έχει όλα τα προσόντα να εργαστεί ως φωτογράφος στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).

 


Τα δημιουργικά που χρησιμοποιήθηκαν για την συγκεκριμένη σελίδα έχουν δημιουργηθεί από σπουδαστές του ΙΕΚ Γραφιστικής της esp+ στα πλαίσια των σπουδών τους.

Από πάνω προς τα κάτω τα δημιουργικά είναι των: Βαγγέλη Καλοχριστιανάκη, Αποστόλης Σπανός,  Ηλίας Σκουλάκου