Τέχνη Φωτογραφίας


Οι σπουδές στο πρόγραμμα «ΙΕΚ ESP – Τέχνη Φωτογραφίας» εποπτεύονται από το υπουργείο παιδείας. Διαρκούν τέσσερα εξάμηνα με επιπλέον το πέμπτο εξάμηνο της πρακτικής άσκησης -την οποία η ESP εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μέσω συνεργασιών της με το Μουσείο Φωτογραφίας, το σωματείο φωτογράφων Β. Ελλάδος και την αγορά εργασίας-.

ΙΕΚ ESP / Τέχνη Φωτογραφίας

Πρόγραμμα Σπουδών


Στο ΙΕΚ ESP ο σπουδαστής ειδικεύεται στη Φωτογραφία μέσω θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων, τα οποία του παρέχουν όλες τις απαιτούμενες γνώσεις για την ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης και την τελειοποίηση των τεχνικών λήψης φωτογραφιών.

 Ενδεικτικά μαθήματα του ΙΕΚ ESP – Τέχνη Φωτογραφίας:

 • Studio
 • Μόδα-Γάμος-Βάπτιση
 • Αρχιτεκτονική φωτογραφία
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Lightroom
 • Ιστορία φωτογραφίας
 • Οπτική Αντίληψη
 • Ασπρόμαυρη φωτογραφία
 • Έγχρωμη φωτογραφία

Τα εργαστηριακά μαθήματα (π.χ. Studio-still life, Ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφίας, Σκοτεινός θάλαμος) πραγματοποιούνται στα ειδικά διαμορφωμένα και άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια της ESP. Τα μαθήματα της αρχιτεκτονικής και βιομηχανικής φωτογραφίας πραγματοποιούνται σε ενδεδειγμένους χώρους.

Παράλληλα, η esp+ παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και τις σύγχρονες τάσεις στη φωτογραφία έχει εντάξει στο πρόγραμμα σπουδών της μαθήματα όπως:

 • Website Development
 • Φωτογραφία & Digital marketing
 • Digital Printing workshops
 • Γραφιστική & φωτογραφία
 • Φωτογραφία & Social media


Συνεργασίες & Στόχοι


Στην esp+ πιστεύουμε ότι η άριστη γνώση του μέσου, η προσαρμοστικότητα στις εξελίξεις της αγοράς και η συστηματική εργασία εξασφαλίζουν την επιτυχία σε κάθε επαγγελματική πορεία. Επιπλέον, διαθέτοντας ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό προσωπικό με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, μακρά εκπαιδευτική εμπειρία και επαγγελματική αναγνώριση στις εφαρμοσμένες τέχνες διδάσκουμε τους σπουδαστές μας ότι, πέρα από τις εξειδικευμένες γνώσεις, η αφοσίωση και η συνέπεια είναι τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τον καλό επαγγελματία από τον κορυφαίο.

Οι συνεργασίες μας με σχολές MUA, Styling & Model Agencies, σωματεία φωτογράφων και εταιρείες όπως η Fujifilm προσφέρουν στον σπουδαστή την απαραίτητη δικτύωση στη δημιουργική του καριέρα για γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση. Επιπλέον, η επιτυχημένη δημιουργική πορεία των αποφοίτων της esp+ έχει τύχει ευρείας αναγνώρισης με αξιόλογες συμμετοχές σε διεθνείς φωτογραφικές διοργανώσεις όπως η Photobiennale του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.


Δίδακτρα & Κρατική Αναγνώρηση


Δίδακτρα, καταβολή διδάκτρων

Η esp+ αντιλαμβανόμενη την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία της εκπαίδευσης σε ανθρώπους με πάθος για τις εφαρμοσμένες τέχνες εφαρμόζει ένα ευέλικτο πρόγραμμα πληρωμής διδάκτρων.

Παράλληλα παρέχει προνομιακές τιμές στα ετήσια δίδακτρα ανάλογα με την περίοδο εγγραφής. Πραγματοποιώντας την εγγραφή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα εξασφαλίζετε τη μέγιστη έκπτωση και το πρόγραμμα δόσεων που σας ταιριάζει.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που της αναλογεί η esp+ προσφέρει επιπλέον έκπτωση σε άτομα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως ΑΜΕΑ, πολύτεκνες οικογένειες και ανέργους, ώστε να σπουδάσουν στο πρόγραμμα που επιθυμούν.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα δίδακτρα της ειδικότητας που σας ενδιαφέρει συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής ή τηλεφωνήστε στο 2310 541 148.

Πτυχίο και Κρατική αναγνώριση

Το ΙΕΚ ESP εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και ακολουθεί το καθορισμένο από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα των ειδικοτήτων «Τέχνη Φωτογραφίας» και «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων».

Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ESP έχει όλα τα προσόντα να εργαστεί ως φωτογράφος στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
Επιπλέον μετά από την επιτυχία του σπουδαστή στις εξετάσεις πιστοποίησης ο σπουδαστής μπορεί να συμμετέχει σε κατατακτήριες εξετάσεις των Α.Ε.Ι. και να σπουδάσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κάνε τη σωστή επιλογή! Κλείσε ραντεβού για δωρεάν ενημέρωση και ξενάγηση στους χώρους της esp+ ώστε να μάθεις τα πάντα για τις σπουδές στην esp+ και να γίνεις ένας από εμάς σπουδάζοντας στο τμήμα “Τέχνη Φωτογραφίας”.


Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν στην συγκεκριμένη σελίδα ανήκουν από πάνω προς τα κάτω στους
Πέγκυ Σακελλαροπούλου, σπουδάστρια του ΙΕΚ ESP
Μιχάλη Κουλιέρη, απόφοιτο του ΙΕΚ ESP
Βίκυ Γεωργίου, σπουδάστρια του e-learning ESP