Ιστορικό


Η esp+ ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη και υπήρξε η πρώτη σχολή στη Βόρειο Ελλάδα με αποκλειστικό αντικείμενο τη Φωτογραφία.

Tο 2003 πρόσθεσε στις παρεχόμενες σπουδές της το ΙΕΚ Φωτογραφίας και το ΙΕΚ Γραφιστικής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Το 2008 δημιούργησε το πρόγραμμα e-learning ESP προσφέροντας τη δυνατότητα σπουδών εξ αποστάσεως στα αντικείμενα της φωτογραφίας και της γραφιστικής. Το πρόγραμμα σπουδών της esp+ συνδυάζει αρμονικά τη θεωρία με την πράξη δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια της αισθητικής και τη δημιουργικότητα του σπουδαστή.
Το γεγονός αποδεικνύεται με την γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας και τη συμμετοχή τους σε διεθνείς φωτογραφικές διοργανώσεις όπως η Photobiennale του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα η ESP Gallery, ο εκθεσιακός χώρος της esp+, φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων όπως εκθέσεις, διαλέξεις και παρουσιάσεις έργου καταξιωμένων δημιουργών.
Στην esp+ πιστεύουμε ότι η άριστη γνώση του μέσου, η προσαρμοστικότητα στις εξελίξεις της αγοράς και η συστηματική εργασία εξασφαλίζουν την επιτυχία σε κάθε επαγγελματική πορεία. Επιπλέον στον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών η αφοσίωση, η θεωρητική και η αισθητική καλλιέργεια είναι τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τον καλό επαγγελματία από τον κορυφαίο.

Άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια

Τα εργαστήρια της esp+ είναι πλήρως εξοπλισμένα με σκοπό να προσομοιάζουν στο μέγιστο δυνατό τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας αλλά και να παρέχουν στους σπουδαστές το σύνολο των γνώσεων του αντικειμένου τους.

Εξειδικευμένοι Καθηγητές

Το εκπαιδευτικό προσωπικό συνδυάζει υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία και επαγγελματική αναγνώριση στις εφαρμοσμένες τέχνες.

Προγράμματα Σπουδών

Στην esp+ προσφέρουμε ένα σύνολο προγραμμάτων σπουδών με σκοπό την κατάκτηση της γνώσης του αντικειμένου επιλογής του σπουδαστή οδηγώντας τον στην κάλυψη των δημιουργικών αναγκών του τομέα των εφαρμοσμένων τεχνών .

Αναβολή Στράτευσης

Στους σπουδαστές των προγραμμάτων ΙΕΚ “Τέχνη Φωτογραφίας” και ΙΕΚ “Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων” παρέχεται αναβολή στράτευσης σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.