ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "I have a dream"

esp "I have a dream"

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην έκθεση "I have a dream" που διοργάνωσε η Photometria Festival 2019 και στην οποία το δεύτερο βραβείο πήρε ο υπότροφος του προγράμματος e-learning ESP Νίκος Πρίπορας ενώ στην τρίτη θέση ήρθε ο Κωστής Αργυριάδης, απόφοιτος του ΙΕΚ ESP.
Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε την Adriana Granado που κατέλαβε την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη διοργάνωση!

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1.11.2019 στις 19:30 στην esp+ gallery
*η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 29.11.2019 και ώρες 10:00-17:00

 

Photometria Awards 2019 "I have a dream" 

Πενήντα έξι χρόνια έχουν περάσει από το λόγο του Martin Luther King και η φράση "I have a dream" παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ. Ο αιδεσιμότατος και αγωνιστής εκφώνησε έναν λόγο στην Ουάσινγκτον, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο κίνημα των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ χρησιμοποιεί τη λέξη «όνειρο» για να κάνει μια έμμεση αναφορά στο Αμερικάνικο Όνειρο και τι αυτό θα έπρεπε να σημαίνει για κάθε αμερικανό πολίτη. Ωστόσο η φράση αποτελεί σημείο αναφοράς για τη διεκδίκηση της ισότητας, της δικαιοσύνης και του αλτρουισμού και απέκτησε ποικίλες ερμηνείες. «Έχω ένα όνειρο», μια ελπίδα, μια επιθυμία η οποία έρχεται σε συνομιλία με κοινωνικές δομές και πολιτικές επιδιώξεις. Η λέξη όνειρο παραπέμπει στο φανταστικό ή υπερκόσμιο στοιχείο. Το όνειρο ως βασικός μοχλός του υπερρεαλισμού ενθαρρύνει τις καταστάσεις απελευθέρωσης της ανθρώπινης φαντασίας. Η δύναμη που κατέχει η εικόνα μέσω της φωτογραφίας μπορεί να απεικονίσει τη πολυσημία αυτή.

Παναγιώτα Λαδογιάννη

 

Η έκθεση Photometria Awards, αποτελεί την απαρχή του φεστιβάλ Photometria, καθώς ήταν η αφορμή για την διοργάνωσή του. Εδώ και έντεκα χρόνια μέσω του διαδικτυακού διαγωνισμού Photometria Awards, χιλιάδες φωτογράφοι ερασιτέχνες και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τις φωτογραφίες τους. Η έκθεση Photometria Awards 2019 παρουσιάζει τις 25 κορυφαίες υποψηφιότητες στη θεματική “I have a dream”, όπως τις επέλεξε η φετινή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Νίκος Γ. Καλλιανιώτης, Γιάννης Παντελίδης, Κωνσταντίνος Πίττας, Εύα Νταραρά, Τάσος Σχίζας

Το Photometria Festival International Photography Festival είναι μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής «Έντευξις». Διοργανώνεται για 11η χρονιά στην πόλη των Ιωαννίνων και πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό Φεστιβάλ στο οποίο έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να ψηφίζουν όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας.

 

Site: www.photometria.gr

Facebook: Photometria Festival

Instagram: photometria_festival

Pin It